For et år!

For et år!

Ved nyttår passerer jeg 1 år i Virke. Det er intenst. Alt er nytt!

Heldig var jeg som skulle jobbe sammen med Helga Bull-Rostrup, hun loset meg igjennom alt jeg trengte å vite. Og enda bedre, i henne fant jeg en strategisk evne som det er utrolig flott å samspille tett med!

De politiske sakene sto i kø, det var bare å gå i gang. Størst og viktigst var ny lov om offentlige anskaffelser. Det gjaldt å finne handlingsrom for ideell sektor. Anita Sundal Skjøstad begynte i Virke rett etter meg og vi jobbet tett med dette. I dager, uker og måneder. Anita var den aller beste kollega jeg kunne fått inn her. For å gjøre en lang historie kort, i juni stilte alle partiene seg bak offensive beskrivelser. Herlig!

Tilbake fra sommerferie var vi spent da Jon Hippe overrakte NOU’en «Ideell opprydding», om historiske pensjonsforpliktelser. Virke har over langt tid aktivt jobbet for at utvalget skulle settes ned, utrettelige Gerhard Salicath har særlig pushet. Det er han og jeg som skal følge saken fremover. Grunnlaget kunne ikke vært bedre, utredningen var soleklar – forpliktelsene er et offentlig ansvar! Men, når det er sagt. Det er store og viktige, og ikke nødvendigvis lette, prosesser som ligger foran.

I august sto vi for en duell under Arendalsuken. Helseminister Bent Høie (H) møtte sin fremste utfordrer Torgeir Michalsen (Ap). Det ble en debatt hvor begge viste tydelige visjoner for ideell sektor. Morsomt! I desember sto hele det politiske Norge (med unntak av SV) sammen om at ideell sektor skal vokse og at regjeringen skal komme med konkrete planer. Det hører med i bildet at flertallet i Oslo kommune rett før hadde gjort vedtak om nesten det samme og konkretisert målet til 25 %. Alt dette skaper vekst og skaper retning. Det er aldeles strålende!

Hvorfor ideell sektor? Hva består egenart og merverdi i? Vi kan samlet som bransje bli flinkere i vår presentasjon og dokumentasjon. I oktober dro vi i gang et utrolig spennende prosjekt sammen med kommunikasjonssjefer fra medlemmene, professor Magne Supphellen fra Norges Handelshøyskole og Brand Cognition om nettopp dette. Utmerkede Robert Hval-Straumann leder prosjektet fra Virkes side. Det er ett av de mest spennende arbeidene vi har dratt i gang på lang, lang tid!

I oktober kunne vi også samle medlemmer en ny utdanningspolitisk tenketank. I Virke er vi så heldige at vi har Tormod Skjerve, han leder dette arbeidet hvor hovedtyngden av de som er med kommer fra ulike utdanningsinstitusjoner i Virke. Her vil det skapes mye fremover. Riktig kult!

Og så. I november skjedde det noe meget viktig for fremtiden til mange av tilbudene våre. Det ble enighet på tariffområdet om at forsikret tjenestepensjon Virke skal inn i HUK-avtalene. Med Inger Lise Blyverket i spissen, sammen med Ann Torunn Tallaksen, Bård Westby, medlems­representanter og andre nøkkelpersoner i Virke landet de dette. Rått!

Det er så mye jeg kunne meldt, fordi vi jobber tidlig og sent for å sikre medlemmene våre på området. Ikke plass her dessverre. En del kan heller ikke meldes fordi det skjer i kulissene… Det er likevel en ting til som må nevnes. Medlemmene. Besøk. Møter. Se tilbud på nært hold. Bidra som rådgiver inn i enkeltsaker. Hele teamet i ideell er tett på her. Noen nevnt i bloggen, mange ikke. Det er likevel en som jeg må nevne spesielt, Øivind Skjerve. Han alene har hatt 104 medlemsbesøk i 2016. Det er utrolig bra!

Det er et team av meget dyktige personer som jobber for ideell sektor. For meg som bransjedirektør er det er privilegium å få jobbe med advokater som er spesialister på ulike områder og en rekke andre fagpersoner. Bedre blir det ikke. Marianne Iqbal er hjertet i teamet på ideell. Hun passer på oss og koordinerer og bidrar. Lurer du på noe, ta gjerne kontakt med henne.

Medlemskontakt er helt nødvendig. Om ikke klarer vi ikke å representere medlemmene på en god nok måte. Derfor har vi styrket kontakten og informasjonsflyten. Vi har etablert ukentlige Nyhetsbrev, vi legger opp til regionale møter, vi har laget egen Facebook-side (søk den gjerne opp). Denne bloggen er også et ledd i det å nå ut og få kontakt, det samme er twitterkontoene til alle på området. Følg oss! Sosiale medier er nettopp det – sosiale.

2016 har vært et strålende år! Nå venter vi i spenning på det som kommer. En ting er sikkert. Det blir mange både store og små saker vi vil engasjere oss i. GODT NYTT ÅR!

 

 

 

 RSS feed for Inger Helene Venås

Siste innlegg av Inger Helene Venås