Forsettenes og fortsettelsens tid

Ved årsskiftet feirer vi muligheten til å ta nye valg. Valg som kan innebære endring. Øverst på lista over forsetter står svært ofte ønsket om å være trene mer, eller i hvert fall være mer fysisk aktiv.

Da er treningssentre et godt alternativ. God tilgjengelighet og en dytt for å komme i gang er det som skal til for å komme i gang med treningen*. Med 846 treningssentre i Norge er bransjen representert med ett eller flere treningssentre i 237 av landets kommuner, og dermed også tilgjengelig for mange av landets innbyggere.

«Alle» skal begynne å trene i januar. Om lag 20 prosent av alle nye medlemskap på treningssentre tegnes i årets første måned. Januar er således en viktig og hektisk måned for sentrene. Det er en ny sesong med nye tilbud av aktiviteter innen styrketrening, kondisjon, spenst, bevegelighet, koordinasjon og avspenning. Kort sagt: Alt! Mange av tilbudene reflekterer også andre forbrukertrender. Vi er hele tiden på farten og er alltid pålogget. Intensiv og funksjonell trening er et stikkord for årets nyheter. Det samme er økt bruk av teknologi.

Mange har fått gavekort på timer med personlig trener til jul. En omsorgsfull gave, tenker jeg. For endringer er ikke lett å gjøre alene. Profesjonell hjelp av instruktører med god kompetanse er ofte også avgjørende for å holde kontinuiteten på treningen slik at man får etablert gode treningsvaner. Det er lurt å sette opp en realistisk plan og begynne forsiktig. Slik sett forebygger man skader og har større sjanse for å lykkes.

Virke Trenings befolkningsundersøkelse viser at flertallet av de som finner veien til et treningssenter i januar, forblir aktive. Og aktive medlemmer er lønnsomme medlemmer. Sentrene investerer da også mye i å tilrettelegge for at medlemmene fortsetter å trene. Vi ser også at de som trener på treningssenter er blant de mest aktive på andre arenaer. De går mye tur i skog og mark, og er med på uorganiserte uteaktiviteter som sykling, løping og ski. Som jeg liker å si det: Aktivitet avler aktivitet!

Lykke til med forsettene og fortsettelsen, og godt nytt treningsår!

*Ifølge Virkes befolkningsundersøkelse 2013

 RSS feed for Anne Thidemann

Siste innlegg av Anne Thidemann