Uforståelig forslag

Uforståelig forslag

Noen ganger kan man lure på om man har hørt eller lest riktig. Jeg reagerte slik når jeg hørte at Oslo kommune nå tar et grep som fremstår som komplett uforståelig. Alle private tilbud har fått pålegg om ikke å vise logo eller navnet på den private drifteren av tilbudet på sine bygg. Det samme gjelder på Facebook-sidene til de enkelte tilbudene. Begrunnelsen er at det skal bli enklere for Oslos innbyggere å finne informasjon. Hva er logikken i dette?!

Vi delte denne saken på Facebook-siden til Virke Ideell. Siden er ny og har ennå ikke så mange følgere. Sjelden har vi likevel opplevd maken til aktivitet. I løpet av det første døgnet har mange delt saken og over 1400 personer har gått inn og leste selve brevet fra Oslo kommune hvor de gir pålegget. Kommentarene viser at folk rister på hodet av en slik tenkning.

I Norge har vi en god velferdsmiks mellom offentlige og private aktører. Dette samspiller lever godt og sikrer et viktig mangfold for brukerne av de enkelte tjenestene. Ulike tilbud. Egenart. Det er jo nettopp dette som gir valgfrihet og mulighet til å velge et tilbud som passer meg. Da må mangfoldet også vises frem, ellers forsvinner jo mye av poenget. Alle passer ikke inn i en mal i samfunnet vårt, og ideelle aktører bidrar til at velferdstilbudet er like mangfoldig som menneskene som skal bruke det.

På bildet ser du generalsekretær Adelheid Firing Hvambsal og meg ved et skilt foran Enga og Vålerengen bo og servicesenter. Dette skiltet må altså tas ned. Det vil si. Henvisningen nederst på skiltet hvor det går frem at det er Kirkens Bymisjon som driver dette tilbudet – det må bort! Forstå det den som kan.

Det er ingen tvil. Her må Oslo kommune gjøre retrett. En slik holdning til viktige samarbeidspartene for kommunen hører ingen steds hjemme. Byråd Inga Marthe Thorkildsen sier beslutningen er tatt administrativt og vil ikke mene noe. Vel. Så gjør det til politikk og si hva du mener da. Ta grep. Det er helt nødvendig.

Brevet fra Oslo kommune kan leses her.

 RSS feed for Inger Helene Venås

Siste innlegg av Inger Helene Venås